začátek pátek 24., 23:10 |
konec 23:40 |
TV kanál TV Paprika |
tagy vaření |
(Kluci v akci) Pojďme společně navštívit statek v krušnohorských Abertamech. Najdeme tu pečlivý chov ovcí, skotu a koz s následně precizní a důslednou výrobou výtečného mléka, sýrů, masa i uzenin. Z abertamského mléka jerseyských krav připravíme hedvábnou mléčnou panna cottu s karamelizovanými kukuřičnými lupínky a borůvkami. Mléko plemene jerseyských krav obsahuje vyšší procento tuku, vyšší podíl sušiny, zejména proteinových částic a vápníku. Jak všichni víme, není nad výtečný poctivě pečený chléb. S více než dvacetiletou historií se pšenično-žitný chléb vyrábí v rodinné pekárně tradiční řemeslnou technologií z čistě přírodního, třístupňově vedeného kvasu bez zlepšujících přípravků, konzervačních nebo jiných chemických látek. Chléb je ručně válený, kynutý v ošatkách a ručně sázený do pece. My si žandovský chléb připravíme s trhaným králičím stehnem, hroznovým vínem a hořčičným semínkem.
Zatím si tento pořad nikdo nepřidal do osobního programu.